dijous, 15 d’octubre del 2009

Muntà a la taula


Una vegada finalitzades les festes, i recuperada l’escriptora del bloc, cal començar sobre el final d’aquestes, un ritus conegut a la comparsa dels Moros Vells Tuaregs, “La muntà a la taula”.
Després de les festes la sultana de l’any ha de despedir-se “no oficialment” del seu càrrec, ja que al pròxim any haurà de tenir el paper d’abanderada, és aleshores quan apareix de nou, una nova sultana, aquest any, els Moros Tuareg tenen el plaer de presentar a Virginia Moriel Bueno, sultana Tuareg 2010.
Aquest moment tan emotiu és com un acte previ a allò que seran les festes 2010, ja què la sultana pròxima serà presentada oficialment al mes de juny, despedint-se també oficialment la sultana 2009 que s’encarregarà de ser l’abanderada 2010.
Virginia Moriel Bueno, companyera meva de tota la vida, lleva el color blau i la creu del sur, característics tuaregs, en la pell des què fos petita, va nàixer amb el trage moro possat, és per això que la comparsa està de sort, de tenir una autèntica festera des del bressol.
Aquest any 2009 la sultana va ser, Ana Moriel Bueno, germana de Virgi, que representava el paper de la capitania junt a son tio Manolo Bueno Montoya, a una setmana d'aquest fet, capità i sultana 2009 ja s'han despedit de les festes. A alguns encara ens costa un poc.

1 comentari:

  1. Mooooolteeeess gràcies!!! jaja!! Estic desitjant que arribe l'any que bé per a poder gaudir de tots els actes de les festes amb tots vosaltreeessss!!!!!
    Virgiiii ^^

    ResponElimina