dimarts, 20 d’octubre del 2009

Mig Any Fester a Busot!


Com que el bloc parla de l'espectacle, tinc la sort de parlar d'un dels mig anys més, diguem, emotius.
Aquest es el mig any de Busot!
Pasacarrers, colles i torneigs, és per començar els plats forts d'aquesta celebració que va començar el passat divendres a la propera localitat de Busot.
Les sis comparses, tres mores i tres cristianes, es vesteixen mig any desprès de les gran festes per a il·luminar Busot amb un cap de setmana replet d'emoció que obri el paladar per a les pròximes festes 2010.
Dissabte començà amb les dolçaines i tabalets i amb l'acompanyament de la colla benacantil d'Alacant, va seguir amb un dinar popular, paelleta per a tots! i més tard un torneig de futbol sala amb les categories de femení, masculí e infantil.
Després d'una nit mogudeta on no feia falta més alcohol, diumenge va arribar amb la gran dansa popular de Busot amb ballaors i ballaores al càrrec de la colla benacantil, novament.
Diumenge busoters i busoteres deien adéu del mig any i amb totes les ganes de que arribe l'any fester.
He de donar les gràcies al meu company Pepe, busoter, per ajudar-me a conèixer més les seues festes, des de ací, us anime a tots a visitar a l’únic abeurador virtual que millor us pot aconsellar de la zona. =)

1 comentari:

  1. Buenas. Recientemente estuve trabajando yo en los Moros y Cristianos de El Campello. He de reconocer que todas estas festividades cumplen un papel muy importante en nuestra sociedad. Sirven para relajar las tensiones sociales que puedan exisitir, distraen a los habitantes y sobre todo los acercan un poco más a sus raices. Me llamo mucho la atención que este tipo de fiesta se inculca a los pequeños desde bien pequeñitos, y que luego estas personas acaban siendo autenticos entregados a la preparación de estos eventos. Es curioso. De pequeño no te preguntan si te gustaría participar, o si te apetece pegarte una caminate de tres pares de narices por todo el pueblo, pero van creciendo con ello, y seguro que cuando son mayores ya ni se plantean el dejarlo. Yo tuve una época en la que participaba en estas fiestas, pero fué perdiendo la magia para mí al ver que para mucha gente, no es más que otra excusa para emborracharse hasta caerse al suelo. Una lastima. Pero eso si, aplaudo la tradición de este evento!

    ResponElimina